Dertlere deva ikili! Tam bir C vitamini deposuymuş, her zerresi iyileştirici

FAYDASI SAYMAKLA BİTMEZ

Nar birçok insanın zevk alarak tükettiği meyveler ortasında yer alır. Meyvesi kadar kabuğunun yararı da büyük. Saç bakımlarından cilt bakımlarına kadar çabucak hemen her alanda kullanılan nar kabuğu, içerisinde bulunan bileşenlerle neredeyse her kaygının devası.

TAM BİR TEDAVİ YÖNTEMİ

Özelikle kış aylarında birtakım hastalıklar daha sık yaşanır. Bunların başında ise grip, bronşit, boğaz ağrısı üzere hastalıklar gelir. Bu hastalıkların tedavisinde nar kabuğu kilit roldedir. Nar kabuğunun içerisinde bulunan yüksek orandaki C vitamini sayesinde birçok hastalık tedavi edilebilir.

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Vücudumuzda bulunan toksinlerin atılması için antioksidan gerekir. Nar kabuğunun içerisinde epeyce fazla antioksidan bulunur. Bu antioksidan ölçüsü, kolesterolün düzenlenmesine yarar sağlar. Kolesterolün tertipte olması tıkayıcı damar hastalığı yahut tiroid bezinin az çalışması üzere hastalıkların da önüne geçmiş olur.

GÜNEŞ IŞINLARINDAN KORUR

Nar kabuğunun cilde de hayli faydalı tesirleri vardır. Cildin yenilenmesini sağlayan nar kabuğu, cildi dışardan gelen ziyanlı güneş ışınlarından korur. Hatta nar kabuğu, bitkilere değer veren Hindistan üzere ülkelerin ecza depolarında yer alır.

İSHALE BİREBİR

Nar kabuğunun en mucizevi yanı ishale güzel gelmesidir. Bedenin fazla su attığı ishal devirlerinde nar kabuğu tam bir şifadır. Nar kabuğunun kaynamış suda 10 dakika bekletilerek tüketilmesi ishal tedavisinin yanı sıra enfeksiyona sebep olan bakterilerin üzerinde de tesir sağlar.

MİDE VE BAĞIRSAK HASTALIKLARINA BİREBİR

Bazı periyotlarda artış gösteren ishal hastalığının en değerli tedavi yollarından biri de zencefildir. 1980’li yıllardan beri ülser ve reflüyü rahatlattığı savunulan zencefil bağırsaklardaki gazı söktürür, mide ağrısı ve mide bulantısına tesir eder, ishal oluşumunu mahzurlar.

ENFEKSİYONUN BİTKİSEL DÜŞMANI

Zencefil bedenin bağışıklık sistemini güçlendirir. Bedenin enfeksiyonlara karşı yansılarını hızlandırmaya yardımcı olan zencefilin, mantar enfeksiyonuna karşı en tesirli bitki olduğu kanıtlanmıştır. Antiseptik özelliğiyle besin zehirlenmelerine karşı da tesirlidir.

DOĞAL AĞRI KESİCİ

Zencefil, hudut uçlarında bulunan ve çeşitli ihtarları alabilen özelleşmiş hücrelere tesir eder. Bu tesiriyle ağrı kesici özelliği olduğu bilinir. Direkt ağrıyı yahut ağrıya neden olabilecek iltihaplanmaların zencefil sayesinde hafiflediği bilinir. Bayanların yaşadığı regl sancılarında, eklem ve diz ağrılarında da zencefilin ağrı kesici özelliğinden faydalanılabilir.

KANSER TEDAVİSİNDE DE ZENCEFİL VAR

Günlük 1000 miligram yahut 1-2 damla kullanılan zencefil yağı kansere karşı kıymetli bir roldedir. Minnesota Üniversitesinin araştırmalarına nazaran zencefilin Kolon kanseri üzerinde hücrelerin büyümesini geciktirdiği görülmüştür. Buna ek olarak zencefilin yumurtalık kanseri üzerinde de olumlu tesirleri olduğu söylenilebilir.

HER ALANDA TÜKETİLEBİLİR

Zencefil, tozuyla ve çayıyla çabucak her alanda tüketilmeye uygundur. Zencefil tozu yemeklerde baharat olarak kullanılabilir. Diyet programlarında yoğurda katılmış bir ölçü zencefil tozu beğenilen bir aroma bırakabilir. Kış aylarında bal ve limonla destekleyerek, isteğe bağlı farklı baharatlar da karıştırılarak çay yapılabilir. Bu çay, bağışıklığın desteklenmesine yarar sağlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir